Förintelsens minnesdag

 
Idag är det förintelsens minnesdag. En dag där vi ska bli påminda att aldrig upprepa det hemska som hände på exempelvis platser som denna, Auschwitz ll-Birkenau. Men vad är det egentligen som pågår just nu? När Europa stänger gränser och människor skickas tillbaka till krig. Min åsikt är att det är exakt samma sak som sker. Och jag trodde att vi aldrig skulle göra om det misstaget? 
 
Ett av mina starkaste minnen från besöket utspelar sig vid en minnesplats inte långt från denna ruin av en gaskammare. Det var en grupp judar som befann sig på minnesplatsen och hade en minnesstund för sitt folk och kanske släktingar. Deras gråt kommer jag aldrig glömma. Den var full av smärta. 
 
Från instagram 26 juli 2017:
Dag 6: Idag besökte vi Auschwitz, en plats jag länge har velat besöka, en plats jag aldrig kommer glömma. Jag är tacksam att jag kunde gå på rälsen istället för att anlända på den med ett tåg. Jag är tacksam att lägret finns bevarat för oss att alltid komma ihåg vad som hände där för inte allt för länge sedan. Min önskan är precis som ett minnesplakat skrev: "For ever let this place be a cry of despair and a warning to humanity..." 
 
Har du inte besökt Auschwitz så gör det! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0